Centru Plasament Batrani Sighisoara

Caminul de batrani Sighisoara

Centru Plasament Batrani Sighisoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Centru Plasament Batrani Sighisoara: Caminul de batrani Sighisoara.

    Suntem un camin particular modern, care ofera „o raza de lumina” persoanelor varstnice, ajutandu-i sa-si accepte neputinta si problemele specifice varstei, oferindu-le un suport in desfasurarea activitatilor de baza si sprijin pentru o viata activa. Dispunand de un personal calificat si dedicat, dorinta noastra este sa ajutam persoanele varstnice sa se simta ca intr-o familie.
    Intelegem ca astfel de momente sunt grele si vrem ca impreuna sa gasim cea mai buna cale pentru a-i ajuta. Ne dorim sa gasesti un sprijin in fundatia noastra. Incercam sa oferim apropiatilor tai o batranete frumoasa si avem grija ca ei sa se bucure din plin de aceste zile de repaus.
        A fi batran e doar un moment al vietii, nu finalul acesteia. E bine sa faci tot ceea ce-ti sta in putinta pentru a le fi alaturi!
        Uneori se intampla ca rolurile in familie sa se inverseze. Dupa ce ti-au fost alaturi toata viata, parintii, bunicii sau alte persoane importante tie ajung intr-un moment in care au nevoie de sprijinul si ajutorul tau. Este dificil sa accepti faptul ca ei imbatranesc si ca au nevoie de ingrijiri speciale. Dar si mai greu este sa iei o decizie in ceea ce priveste viitorul lor.
        Drumul profesional al medicilor geriatri, psihologilor, asistentelor medicale, ingrijitoarelor, terapeutilor sau asistentilor sociali nu ar fi nimic fara acestea. Suntem pregatiti sa-i asistam pe apropiatii tai, cel mai bun tratament pentru ei fiind grija continua.
        De-a lungul experientei noastre am ascultat povesti si am invatat cum se traieste frumos. Am trecut peste momente grele si am crescut alaturi de cei pe care i-am ingrijit.
    Cunoastem faptul ca fiecare persoana este unica asa ca incercam sa oferim solutii personalizate pentru fiecare in parte si asiguram ingrijirea varstnicilor intr-un ambient prietenos, cu ajutorul personalului atent selectionat in acest sens. Rezidentii nostri beneficiaza de o ingrijire exemplara astfel incat se poate spune ca sunt ingrijiti mai bine decat acasa. Consultatiile medicale zilnice, consilierea psihologica sau atentia cu care tratam persoanele cu sau fara handicap, ne fac din ce in ce mai mai increzatori in fortele proprii si nu in ultimul rand mai buni, mai dedicati acestui proiect. Deasemenea primim in ingrijire pe perioade determinate sau nedeterminate si persoane care au fost diagnosticate cu Alzheimer, Parkinson sau alte boli degenerative.
    Avem locuri libere pentru doamne sau domni si primim persoane care au fost diagnosticate cu Alzheimer, Parkinson, psihoza de involutie, dementa mixta, persoane care au suferit AVC, imobilizate la pat, cu handicap locomotor mediu sau sever si cu alte probleme de sanatate.

Servicii

    Servicii de ingrijire
-ajutor in ingrijire corporala;
-servicii de curatenie si spalare a hainelor si lenjeriei;
-servicii de tuns/coafat/manichiura/pedichiura.


    Alimentatia
Se asigura 3 mese principale si o gustare.
Masa este servita in spatiul special amenajat iar pentru persoanele nedeplasabile in camera.


    Servicii medicale
in conformitate cu necesitatile si problemele fiecarui membru al caminului, asiguram urmatoarele servicii medicale:
-medic de familie;
-supraveghere de specialitate permanenta (asistenta medicala primara, infirmiere);
-eliberare de retete compensate/gratuite;
-achizitionarea medicamentelor conform retetelor eliberate de catre medicul de familie, costul acestora fiind suportat de apartinatori;
-administrarea medicamentelor de catre personal calificat, conform prescriptiei medicale;
-asistenta medicala de urgenta si transportul catre unitati spitalicesti, asigurat de Serviciul de Ambulanta Publica;
-medici specialisti la solicitarea expresa a rezidentului sau apartinatorilor, analize si investigatii medicale (aceste servicii presupun costuri suplimentare).


    Activitati de socializare si divertisment

-plimbari in parcul amenajat cu banci, balansoar, unde rezidentii nostri pot citi presa, se pot recreea sau pot socializa intre ei
-posibilitatea vizitarii rezidentilor de catre familie sau prieteni
-organizarea zilelor de nastere, a sarbatorilor de Paste, Craciun, An Nou
-consiliere
-program cultural-religios la biserica din localitate
-program de cinemateca
-meloterapie
-terapie prin pictura/lucru manual (crosetat)