Centru Plasament Batrani Bucuresti-Sector 2

Camin de Batrani Sector 2

Centru Plasament Batrani Bucuresti-Sector 2 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Centru Plasament Batrani Bucuresti-Sector 2: Camin de Batrani Sector 2.

  Caminul de Batrani nu este doar un azil de batrani, ci o casa pentru o mare familie unde dorim sa oferim persoanelor varstnice un stil de viata ferit de grijile specifice varstei, devotamentul si experienta in domeniul medical si socio-uman ale specialistilor. Este locul perfect unde seniorii sunt foarte bine ingrijiti, specialistii ocupandu-se permanent de pastrarea, imbunatatirea si intretinerea conditiei medicale, fizice si psihice. Calitatea serviciilor si dotarilor reprezinta principiul de baza in asigurarea conditiilor optime de ingrijire a persoanelor varstnice care au ramas singure sau care au probleme de sanatate si care cauta un loc linistit si deosebit unde sa socializeze. In cadrul centrului nostru, cei dragi dumneavoastra vor beneficia de conditii deosebite de cazare, agrement, supraveghere medicala si sociala permanenta, precum si de un meniu variat si atent selectat, care sa respecte dieta personala.

 Caminul este amplasat intr-o zona foarte linistita, ferita de zgomot si praf si beneficiaza de o gradina deosebita cu foarte multe specii de flori, pomi fructiferi, vita de vie, smokini, gazon, etc., care ofera o ambianta de “pensiune Montana” si nicidecum de camin de batrani. Caminul este amenajat in curtea familiei noastre si cladirile au fost proiectate si construite ca si locuinte familiale, astfel incat atmosfera in caminul nostru este una familiala si nu institutionala. Inclusiv amenajarea interioara ofera o atmosfera “calda si primitoare”. Aceasta caracterizare a fost facuta de cei care ne-au calcat pragul si au decis sa ramana la noi.

  Linistea si increderea familiei rezidentului o dobandim prin seriozitate si profesionalism dar si prin climatul familiar.
  Cu ajutorul nostru familia Dvs. va fi absolvita de orice griji, incat poate sa se dedice linistita activitatii profesionale, poate organiza un weekend fara griji, un concediu de vis, noi luandu-va locul cu aceeasi caldura.

  Aici, pacientilor li se ofera o viata demna, in cele mai bune conditii, indiferent de stadiul de avansare al bolii, prin ingrijirea oferita de catre personalul calificat si foarte bine pregatit, prin programele de stimulare cognitiva si de terapie ocupationala, conform celor mai noi metode de terapie.

 Caminul nostru gazduieste persoane din categoriile de varste de peste 40 ani care sufera de diferite afectiuni cum ar fi: psihice, neurologice, cardio-vasculare, ortopedice, diferite grade de handicap.

 Persoanele diagnosticate cu afectiuni psihice gen: dementa, dementa senila, Alzheimer, dementa mixta, etc, sunt evaluate de medic specialist psihiatru,si urmeaza tratamentul prescris de acesta, astfel incat comportamentul generat de aceasta boala sa fie tinut sub control si sa nu apara manifestari neplacute atat pentru pacient cat si pentru ceilalti rezidenti, evitandu-se astfel scene de violenta fizica si verbala.
 In caminul nostru sunt binevenite si persoanele mai tinere, nu neaparat de varsta a III a, care, din cauza unor afectiuni grave nu se pot ingriji singure si necesita asistenta medicala generala si de specialitate permanenta precum si un program INDIVIDUAL DE RECUPERARE .

 Rezidentii cu sechele post operatorii, AVC, sau pur si simplu probleme ortopedice beneficiaza de program personalizat de exercitii fizice, kinetoterapie si masaj cu specialistii nostri, folosind si aparatura din dotare pentru aceste activitati, adica: bicicleta ergonomica, banda de mers si alergat, aparat de masaj, minge medicala, etc. In experienta de aproape 2 ani si jumatate am reusit sa punem pe picioare un numar de 14 rezidenti care s-au internat cu sechele locomotorii si care s-au recuperat total sau partial ceea ce ne da curajul si speranta ca putem ajuta si mai multe persoane de acum inainte.

 Practic, caminul nostru este amenajat intr-o curte de 4000 mp si dispune de trei cladiri, fiecare cu o suprafata utila de 250 mp. Aceste imobile sunt impartite in functie de varsta si de diagnostic, astfel incat afectiunile unui rezident sa nu perturbe linistea si buna dispozitie a altui rezident. La internare se face o evaluare a starii fizice si psihice si se stabileste in ce categorie se incadreaza.

 Cazarea se face in camere de 2, 3 paturi, cu suprafata de aproximativ 20 mp, cu geamuri mari cu vedere la gradina. Camerele sunt dotate cu incalzire centrala, aer conditionat si televizor, precum si spatiu de depozitare pentru bunurile individuale (haine).

 In cadrul caminului nostru, parintii dumneavoastra beneficiaza de conditii deosebite de cazare, masa, supraveghere medicala si sociala permanenta.

 Meniul este variat si adaptat in functie de afectiunile fiecaruia.

 De asemenea beneficiaza de servicii de kinetoterapie precum si de activitati ocupationale.

 Pentru cat mai buna desfasurare a activitatii, angajarea personalului se face in functie de criteriile de performanta, sub indrumarea unui psiholog, cu efectuarea tuturor testelor clinice periodice.

 Caminul nostru dispune atat la interior, cat si la exterior, in gradina, atat de spatii de socializare cat si de spatii intime in care puteti discuta linistiti in familie, sau puteti servi o prajitura sau un pahar de suc cu cei dragi.  Gradina de pomi, flori si gazon dispune de mese si scaune unde in zilele de vara se serveste masa si se joaca anumite jocuri de societate (rummy, sah, carti,) etc si este imprejmuita de o alee asfaltata pe care va puteti plimba si de multe bancute si sezlonguri unde puteti poposi atunci cand ati obosit. De asemenea in curte sunt amenajate 3 foisoare, dotate cu bancute si mese unde va puteti retrage atunci cand soarele este prea puternic .

 Preparatele culinare au la baza in special legume si fructe proaspete, carne proaspata de pui, peste, curcan, vita.
 Mirodeniile si condimentele naturale sunt obtinute in gradina proprie si ofera o savoare speciala fiecarui preparat.
 Meniul zilnic este diversificat si contine toate vitaminele, proteinele, fibrele de care organismul are nevoie, urmarind in acelasi timp regimul alimentar al fiecaruia.

 Preparatele culinare sunt pregatite zilnic in bucataria proprie si se servesc in 3 mese principale si 2 gustari pe zi in spatiul special amenajat pentru servirea mesei sau in camera atunci cand situatia seniorului o cere.

Servicii

 Servicii oferite:

 • Servicii de monitorizare video permanenta prin internet astfel incat in orice moment familia/apartinatorii pot vizualiza modul in care este tratat fiecare rezident.
 • Cazare in camera cu 2 si 3 paturi, cu confort ridicat, fiecare dotata cu televizor, spatiu de depozitare pentru lucrurile personale si servicii de spalatorie, uscatorie, calcatorie.
 • Trei mese principale pe zi si doua gustari, in functie de regimul alimentar stabilit de medicul nutritionist, prin luarea in considerare a recomandarii medicale pentru fiecare in parte.
 • Baie generala saptamanal, dus zilnic si ori de cate ori este nevoie.
 • Asigurarea consumabilelor cu caracter social (hartie higienica, sampon, gel de dus, pasta de dinti si de ras, prosoape, lenjerie de pat, huse incontinenta)
 • Ingrijire permanenta prin personal calificat, respectiv asistente medicale, personal de serviciu si administrative.
 • Administrarea medicatiei conform schemei de tratament specific fiecarui rezident, urmarirea zilnica a indicatorilor medicali: tensiune arteriala, temperatura.
 • Consult saptamanal din partea unui medic de familie, a unui medic geriatru/gerontolog si psiholog.
 • Servicii minime de pedichiura, manichiura, frizerie.
 • Activitati recreative, servicii religioase, presa, comunicare prin internet cu familia.
 • Ajutor la imbracat, dezbracat, deplasare.
 • Monitorizarea glicemiei si administrarea tratamentului cu insulina.
 • Adminstrarea de tratament injectabil si perfuzabil la indicatia medicului.
 • Administrarea hranei la pat in cazul in care rezidentul este imobilizat.
 • Toaletarea zilnica completa atunci cand este nevoie.
 • Aplicare pampers si plosca.
 • Manevre terapeutice pentru evitarea escarelor de decubit.
 • Tratarea escarelor simple/multiple, infectate si neinfectate.
 • Ridicarea retetelor de la medicul de familie si a tratamentului de la farmacie.
 • Program de terapie ocupationala
 • Vizionare spectacole
 • Organizare de spectacole  cu artisti indragiti.
 • Organizarea de mese festive  cu ocazia sarbatorilor de Paste si de Craciun  precum si a zilelor de nastere. Fiecare rezident este sarbatorit si primeste un tort creat special de bucatarul nostru  pe care il serveste impreuna cu colegii .
 • In serile calduroase de vara organizarea de serate muzicale si spectacole oferite de diferite trupe de dans.
 • Vizite ale colindatorilor, studenti la teologie in preajma Craciunului.
 • Scurte plimbari la biserica parohiala sau vizite ale preotului paroh pentru confesiune.

  Prin clinica medicala cu care avem contract, la cerere si contra cost se pot oferi si urmatoarele servcii:

 • analize de laborator.
 • ecografie
 • transport cu salvarea din diverse locatii catre camin .

 Nu ezitati sa ne faceti si noua o vizita atunci cand cautati un loc potrivit pentru seniorii dumneavoastra.

Galerie foto