Actiune Contra Foamei

Actiune Contra Foamei

Actiune Contra Foamei este o organizatie internationala care incearca sa amelioreze “foamea mondiala”. Actiune Contra Foamei are ca prim obiectiv situatiile urgente de razboi, conflictele si dezastrele naturale. Serviciile organizatiei includ nutritia si sanatatea, apa si salubritatea, precum si securitatea alimentara. Grupul cuprinde mai mult de 5 milioane de oameni si mai mult de 40 de state.

Actiune Contra Foamei a aparut in 1979, fiind fondata de un grup de medici Francezi, oameni de stiinta si scriitori. Primul om care si-a oferit serviciile de caritate prin aceasta organizatie a fost castigatorul Premiului Nobel, fizicianul Alfed Kastler.

La inceput Actiune Contra Foamei a oferit asistenta in refugiatilor afgani din Pakistan, comunitatilor din Uganda lovite de foamete si refugiatilor din Cambodgia in Thailanda. S-a extins pentru a raspunde preocuparilor umanitare suplimentare in Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, in Balcani si in alte parti in timpul anilor 1980-1990. Actiunea Comitetului Stiintific Impotriva Foamei a fost pioniera in inventarea formulei laptelui terapeutic folosit acum de toate organizatiile majore de ajutor umanitar pentru a trata malnutritia acuta. Ca urmare rata mortalitatii la nivel mondial a copiilor grav subnutriti, sub varsta de 5 ani a fost redusa de la 25% la 5%.

Actiune Impotriva Foamei din Statele Unite ale Americii a fost infiintata in 1985 si a devenit primul membru a ceea ce este acum Actiune Internationala Impotriva Foamei. Actiune Internationala Contra Foamei are in prezent sediul in cinci tari – Franta, Spania, Statele Unite, Canada si Marea Britanie. Politicile grupului includ independenta, impartialitate, nediscriminare, acces liber si direct la victime, profesionalism si transparenta.

Organizatia functioneaza in centre de ranire, distribuie alimente si ofera facilitati ca apa si canalizarea. Grupul ofera de asemenea cursuri de formare in nutritie, apa si canalizare, securitate alimentara si ingrijire a sanatatii. Actiune Contra Foamei utilizeaza experti si personal local atunci cand dezvolta programe.

Organizatia stabileste centre de hranire in incercarea de a hrani copii subnutriti. Organizatia intentioneaza sa controleze si sa previna malnutritia prin monitorizarea cresterii copilului, studii nutritionale si educarea publicului.

Grupul ofera, de asemenea acces la apa potabila prin forarea de puturi cautand izvoare si instalarea sistemelor de apa. Membrii comunitatilor locale beneficiaza de formare ca un efort de a mentine echipamentele si de a lucra cu populatiile locale cu privire la problemele de apa potabila.

Organizatia distribuie seminte si unelte si desfasoara programe de formare in activitati generatoare de venit cum ar fi Scoala Farmer Camp, gradinarit, cresterea animalelor, conservarea produselor alimentare ca un efort de a imbunatati securitatea alimentara.

Organizatia stabileste de asemenea, centre de sanatate a mamei si copilului pentru a oferi imunizare si ingrijire pre si postnatala. Programele de sanatate publica includ formarea personalului medical, monitorizarea si cotrolul epidemiilor precum si clinici de reabilitare.