Centru Plasament Copii Targu Frumos

CENTRUL DE ZI SF. SPIRIDON

Centru Plasament Copii Targu Frumos reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Centru Plasament Copii Targu Frumos: CENTRUL DE ZI SF. SPIRIDON.

        Centrul de consiliere si sprinjin pentru copii si parinti – acorda parintilor sprijinul necesar pentru a-i asigura copilului nivelul de viata corespunzator dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale, morale si sociale, promovand dreptul acestuia la pastrarea relatiilor familiale (consiliere sociala, psihologica, juridica, medicala, educationala).
        Centrul de zi pentru copiii provenind din familii aflate in dificultate – Un serviciu pentru  protectia copilului a carui misiune este de a preveni abandonul si institutionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei a unor activitati educationale de recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, orientare scolara pentru copii, cat si a unor activitati de sprijin, consiliere, educare pentru parinti sau reprezentantii legali. Serviciile oferite de centrul de zi sunt complementare demersurilor si eforturilor propriei familii, asa cum decurg din obligatiile si responsabilitatile parintesti, precum si serviciilor oferite de unitatile de invatamant si de alti furnizori de servicii, corespunzator nevoilor individuale ale copilului in contextul sau socio-familial. Beneficiarii sunt copii cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani.

Servicii

În cadrul centrului, minorul aflat în situaţie de abuz, neglijare şi exploatare va fi protejat pe perioada investigaţiilor şi beneficiază de următoarele servicii:

    Acordare de sprijin moral şi social, consiliere atât copiilor cât şi familiilor acestora
    Educare şi alfabetizare
    Activităţi recreative, artistice
    Control medical de rutină
    Îngrijire igienico-sanitară
    Alimentaţie – asigurată zilnic respectându-se norma zilnică a aportului alimentar, calculată pentru specificul de vârstă al minorului aflat în centru.

    Centrul promovează:

    dreptul la protecţie a minorului împotriva oricărei forme de violenţă fizică, emoţională sau sexuală, neglijare sau exploatare la care poate fi supus acesta
    dreptul minorului aflat în situaţie de criză de a beneficia de asistenţă de specialitate, respectiv medicală, psihologică, socială şi juridică

    Capacitatea şi dotările centrului:

Centrul asigură copiilor condiţii de locuit de bună calitate şi asemănătoare mediului familial. Centrul dispune de trei dormitoare cu o capacitate totală de 20 locuri, unul fiind destinat pentru fete şi două pentru băieţi.
Grupul sanitar constă în patru băi, pentru a putea fi asigurate condiţiile igienico-sanitare, în conformitate cu normele legale.
Centrul este prevăzut cu sală de joacă, unde pot fi desfăşurate activităţi cu caracter ludic sau social, sală de clasă unde se desfăşoară activităţile educative.