Centru Plasament Copii Hemeius

SOS Satul Copiilor Hemeius

Centru Plasament Copii Hemeius reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Centru Plasament Copii Hemeius: SOS Satul Copiilor Hemeius.

    Misiunea SOS Satele Copiilor Romania incepe atunci cand un copil a pierdut dragostea si securitatea familiei sale biologice. Intreaga activitate a asociatiei pune pe primul loc interesul copiilor – integrarea intr-o familie SOS sau sprijinul familiei biologice. Sprijinim astfel dezvoltarea naturala a copilului intr-un mediu familial, ne asiguram ca au acces la educatie si beneficiaza de servicii medicale, preconditiile unui viitor independent pentru fiecare copil.
    Implicarea noastra este pe termen lung si durabila, creand noi forme de ingrijire familiala, atunci cand este cazul. Colaboram cu institutii partenere pentru a folosi cat mai bine resursele disponibile. Pentru a garanta calitatea si impactul de durata ale serviciilor oferite, extindem programele doar in urma studiilor de fezabilitate.  
    In acest moment, peste 1 000 de copii  beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15 000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS.
    SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere ( Programe de Intarire a Familiei) si servicii educationale (Gradinite SOS, Masina cu Jucarii, Tabara Sociala, Proiecte Educationale).

Servicii

Oferim o familie iubitoare fiecarui copil!
Satul SOS reprezinta comunitatea in care familiile SOS locuiesc impreuna creand astfel un mediu de sustinere unde copiii cresc, se dezvolta si se bucura de clipele frumoase ale copilariei.
Ingrijirea pe care organizatia noastra o ofera copiilor are ca model Familia SOS. O familie SOS este alcatuita din Mama SOS si un numar de 6-7 copii. Mama SOS locuieste impreuna cu copiii, ca intr-o familie obisnuita, in cadrul Satului SOS. Astfel, asiguram o atmosfera de securitate si dragoste, care este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Noi, cei de la SOS Satele Copiilor Romania, credem cu tarie ca trebuie facute toate eforturile astfel incat copilul sa creasca alaturi de familia sa biologica. Daca acest lucru nu este posibil, cea mai buna solutie trebuie gasita pentru fiecare copil in parte. Aceasta poate fi o familie de plasament, o familie SOS sau o familie adoptiva.
SOS Satele Copiilor Romania sprijina copiii pe tot parcursul dezvoltarii lor, pana cand acestia devin tineri independenti si autonomi. Astfel, dupa terminarea gimnaziului si a unui program de pregatire pentru viata independenta, adolescentii se muta din sanul familiei SOS in Comunitatea de Tineri. Acolo, sub atenta indrumare a unei echipe specializate de consilieri, tinerii isi continua studiile, isi insusesc anumite abilitati sociale, dobandesc stabilitate emotionala, analizeaza oportunitatile de dezvoltare profesionala si, apoi, identifica modalitati de a le obtine.