Centru Plasament Batrani Zalau

Asociatia Haller (Centrul Sfanta Vineri)

Centru Plasament Batrani Zalau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Centru Plasament Batrani Zalau: Asociatia Haller (Centrul Sfanta Vineri).

  z3_400Centrul de ingrijire pentru persoane varstnice Asociatia Haller(Centrul Sfanta Vineri), din Zalau, judetul Salaj ofera „o raza de lumina” persoanelor varstnice, ajutandu-i sa-si accepte neputinta si problemele specifice varstei, oferindu-le un suport in desfasurarea activitatilor de baza si sprijin pentru o viata activa. Dispunand de un personal calificat si dedicat, dorinta noastra este sa ajutam persoanele varstnice sa se simta ca intr-o adevarata familie.

 Intelegem ca astfel de momente sunt foarte grele si vrem ca impreuna sa gasim cea mai buna cale pentru a-i ajuta. Ne dorim sa gasesti un sprijin in fundatia noastra. Incercam sa oferim apropiatilor tai o batranete frumoasa si avem grija ca ei sa se bucure din plin de aceste zile de repaus.
 A fi batran e doar un moment al vietii, nu finalul acesteia. E bine sa faci tot ceea ce-ti sta in putinta pentru a le fi alaturi!

 Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice "Sfânta Vineri" este situat la 100m de catedrala "Sfânta Vineri" din municipiul Zalău si la o distanţă de 300m de spitalul judeţean Zalău.

 Centrul a fost dat in folosinţă la data de 9 martie 2009, când a fost internată prima persoană. Capacitatea de cazare este de 84 persoane şi se poate extinde până la 110 persoane, iar camerele sunt cu unul, două, sau trei paturi.
 Pacienţii au la dispoziţie, atât la pat cât şi în baie, sistem de chemare a personalului în caz de urgenţă sau la nevoie.
 Pentru evitarea oricarui pericol de incendiu, camerele sunt dotate cu senzor de fum.
 Pentru confortul pacienţilor, camerele sunt dotate cu televizor şi la solicitare se poate pune in funcţiune şi aerul condiţionat.
 dsc_1129_400

 Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice "Sfânta Vineri" va pune la dispoziţie un centru foarte modern pentru cazarea si îngrijirea in existenţa zilnica a persoanelor vârstnice sau bolnave.

 Desemenea recent s-a lansat programul pilot de îngrijire a persoanelor vârstnice sau bolnave la domiciliul lor.
 Dispunem de personal specializat în îngrijirea vârstnicilor şi a persoanelor bolnave.

 despre_400

  Oferim ingrijire speciala persoanelor care au nevoie.

 Ingrijirea paliativa este ingrijirea activa si totala a pacientilor, adulti sau copii, a caror boala nu mai raspunde la tratament curativ. Controlul durerii si al simptomelor, asistenta psihologica, sociala si spirituala sunt esentiale. Scopul ingrijirii paliative este asigurarea calitatii vietii pacientului si a familiei acestuia.

 Acest tip de ingrijire accentueaza importanta avuta de familie si ofera sprijin astfel incat pacientii sa-si petreaca ultima parte a vietii intr-un mediu demn, alaturi de cei dragi.
 Ingrijirea paliativa moderna este o discipline medicala relativ noua, cu o istoric de doar cateva decenii, nascuta din dorinta de a aduce alinare suferintei pacientului cu boala incurabila, atunci cand potentialul de vindecare este redus si speranta de viata limitata.
 Cu toate acestea, ingrijirea paliativa are o traditie foarte lunga, de secole, ea reprezentand practic singura forma de suport si alinare a suferintei bolnavilor incurabili de-a lungul timpurilor, pana la aparitia antibioticelor si dezvoltarea tehnologiilor medicale moderne de investigatie, tratament si diagnostic. Filosofia hospice s-a nascut in Marea Britanie in anii '60, ca un concept care avea sa inlocuiasca atat de temutul "nu mai putem face nimic", cu o abordare noua, foarte pozitiva, a ingrijirii terminale. Cicely Saunders a dovedit ca numai schimband atitudinea resemnata in fata bolii incurabile se pot depasi barierele legate de comunicarea deschisa cu pacientul, legate de controlul durerii si al simptomelor fizice, si mai cu seama poate fi abordata suferinta complexa, totala, a bolnavului si familiei, izolarea sociala, temerile existentiale si suferinta psiho-emotionala.
Ne place sa credem ca vom putea stabili tendinte si vom putea implementa ideologia lui Cicely Saunders, martorii fiind atat rezultatele bune in recuperarea pacientilor care pareau fara speranta, cat si crearea unui mediu ambiental cat mai familial pentru cei care sunt mai putin avantajati de starea de sanatate.

  asistenta_400

  De asemenea, oferim tratament special pacientilor cu Alzheimer

   Cea mai importantă regulă dupa care ne ghidam este foarte simplă: 
 SĂ TRATĂM CU DEMNITATE BOLNAVUL DE DEMENŢĂ EXACT ÎN MANIERA ÎN CARE AM VREA NOI SĂ FIM TRATAŢI ÎN CAZUL ÎN CARE AM FI ÎN SITUAŢIA ACESTUIA.

Servicii

 asistentya_2_400Îngrijire la centrul de vârstnici

 •  Pacienţii se pot interna pe o perioadă determinată sau nedeterminată. La internare, aceştia beneficiază de analize de laborator gratuite şi pot opta pentru investigatii medicale de specialitate.
 •  Pe parcursul şederii lor in Centrul de Îngrijire, vârstnicii sunt asistaţi de personal medical compus din: medici, asistenţi medicali, infirmiere, maseur.
 •  Desemenea ca dotări ale centrului amintim liftul care deserveşte numai centrul de îngrijire persoane vârstnice, dispunem de un sistem complex de supraveghere a pacienţilor prin camere video, iar pentru protecţia vârstnicilor camerele de cazare sunt dotate cu senzori de fum si butoane de panică-asistenţă.
 •  Centrul dispune de bucătarie proprie si două săli de mese.
 •  Pe lânga cele trei mese principale, pacienţii mai beneficiaza de două gustări, iar diabeticii sunt alimentaţi de mai multe ori pe zi conform indicaţiilor medicului nutriţionist.
 •  Recuperarea medicală se face in sala de gimnastica medicala de către specialistul in kinetoterapie si motricitate speciala.
 •  Masajul se face la pat, in fiecare zi de către maseurul centrului.
 •  De mare folos în recuperarea fizica este hidroterapia prin hidromasaj.


*Nou* Îngrijire la domiciliu
   Este un serviciu lansat recent de "Asociaţia Haller" prin intermediul caruia oferim in principal aceleaşi servicii dar la locuinţa beneficiarului Serviciile cuprind până şi servirea mesei de pranz. Având in vedere că este un program pilot pentru mai multe informatii apelaţi cu încredere numerele de telefon de la contact

 Serviciile principale

 • Îngrijire persoane vârstnice
 • Îngrijire paleativa - hospice
 • Îngrijire persoane suferind de demenţa alzheimer
 • Îngrijire persoane cu dizabilităţi locomotorii
 • Îngrijire alcoolici si toxicomani
 • Îngrijire bolnavi psihici
 • Servicii de intreţinere,ingrijire corporală şi menaj zilnic
 • Asistenţă pentru igiena personală,alimentaţie
 • Alimentaţie specială pentru persoanele la regim
 • Administrarea medicaţiei de către persoane specializate
 • Asigurarea de îngrijiri medicale prin colaborare cu societăţi de profil si cadre medicale
 • Consiliere psihologică şi juridică,psihoterapie
 • Programe speciale de recuperare si reintegrare socială
 • Terapie ocupaţională si recreaţională
 • Asigurarea condiţiilor necesare si obligatorii pentru o viaţa decenta şi îmbunătăţirea calităţii vieţii

Galerie foto